Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro är vandalernas stad

Annons

Om man tar en promenad i centrala Örebro en lördag- eller söndagsmorgon blir man ledsen. Ni föräldrar med ungdomar, vet ni hur era ungdomar uppför sig på väg till och från dansen? På bussen in till stan?

Förfesten innehåller mängder av alkohol, och på väg till dansen kastas mängder av tomglas rakt ned i gatan eller trottoaren. En hundpromenad dagen efter kan vara rent farligt för hunden. Ungdomar som kissar mot husväggarna. Skrålande och skrikande. En och annan cykel kastas i Svartån, och man är alltid pigg på att kasta livräddningsutrustning i ån.

Stadens blomkrukor och prydnadsbuskar rivs omkull, gatukökets papper och kartonger slängs där man står. Tomma öl- och drinkburkar skramlar överallt dagen efter. Det kanske inte är någon förälder som kan eller vill tro att just deras ungdomar beter sig så här illa.

Tja, det finns bara ett sätt att få veta: Åk in till centrala Örebro och gå runt och titta när ungdomarna kommer i vandaliserande grupper på väg till dansen. På väg därifrån ligger otaliga spyhögar ...

Men varför denna enorma lust till att bara slå sönder och förstöra?

Örebro

”Centrumboende”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons