Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro city tappar till Marieberg

Annons

Örebro. I år efter år har jag sett Örebro förändrats, Örebro som jag växte upp i är inte sig likt längre. Stadskärnan förändras, både på ett positivt och negativt sätt. Man har tagit vara på stadskärnans charm och gjort staden mer levande. Men när ska kommunstyret sluta ta ohållbara beslut?

När ska man börja tänka mer långsiktigt, sluta gräva upp och lägga om gator för att sedan ändra tillbaka som det var innan. Sluta slänga miljoner på vindkraftverk när de i själva verket kostar, för både oss och miljön, mer än vad vi tjänar på det. När ska man förstå att man inte kan bygga igen körfiler på de mest trafikerade vägarna genom centrala Örebro.

Argumentet för det är att fler ska cykla och åka buss, men har ni kanske funderat på att bussen inte kommer komma fram fortare för att ni skapar mer köer i trafiken. Och varför skulle man vilja cykla när vägarna ser ut som de gör, förstörd asfalt och kullersten som absolut inte är cykelvänlig.

Det tråkiga med hela historien är att stadskärnan inte är lika tillgänglig som den har varit förr, man väljer hellre att ta bilen ut till Marieberg än att ta bussen upp på stan. Hela den positiva biten fallerar, om det fortsätter så här kommer den levande stadskärnan att fallera.

Vi kommer bo i en stad utan en stadskärna, den har vid det tillfället flyttat ut till Mariebergs området. Är det örebroarnas vision med Örebro?

För att ni ska får er vilja igenom att fler ska lämna bilen hemma behöver något radikalt hända. Det är för höga priser på busskort, speciellt för studenterna som behöver det mest. Kolla över kvaliteten på cykelvägarna i Örebro. Politiker, vad är er vision med Örebro?

Linköping

”Nyutflyttad örebroare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons