Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro – torrbollarnas stad

Annons

Jag har levt i denna stad hela mitt liv och många gånger har jag funderat på att flytta ifrån den. Men jag kan inte flytta för det är en underbar stad i många saker.

Jag minns slottsfestivalen som var årets höjdpunkt där man kunde gå med både barn och vuxna, äta något gott med familjen och vuxna kunde ta en öl om de önskade lite som hemma där man grillar med barnen och tar ett glas med de vuxna.

Ja, det är festivalerna som man kunde gå som familj jag saknar. Att man kunde få vara som hemma och ge barnen en bit mat med alkoholfri dryck medans vi vuxna kunde välja dricka en öl eller alkoholfri dryck till maten, det fria valet att få visa på en god alkoholkultur med barn. Tro inget annat, det finns bra alkoholkultur även om media och politiker gärna inte vill tala om det.

Varje år har jag sett det, festivaler får inga tillstånd eller så flyttar de ifrån Örebro. Vad har vi kvar?

Jo, några mindre festivaler som man antingen ska vara ungdom på eller inte är välkommen med familjen på om de inte är över 18 år.

Örebro håller på att bli torrbollarnas stad där man ska läxas upp med moralpredikan modell 1500-talets lutheranska anda.

Politiker och myndigheter, sluta skapa denna du eller jag-anda som nu råder på festivalerna, genom att stänga ute ena gruppen mot den andra.

Hur ska vi då kunna umgås med familjerna vännerna och få ha trevligt i en stor grupp? (Nej jag är ingen hippie)

I dag är det enda roliga sättet kvar att grilla med barnen hemma och skita i omvärlden eller åka till Västerås eller andra mer öppna städer!

Dra i gång de roliga festivalerna och locka hit turister. Hur kul det är i Örebro? Svampen och Gustavsvik räcker inte för att roa folket!

"Jens”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons