Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare, håll på lag från Örebro

Annons
Örebro SK:s supportrar när de firade klubben 100-årjubileum i september 2009.FOTO: Kicki Nilsson,Nerikes Allehanda

När jag ser folk från Örebro stödja ett av de tre stora Stockholmslagen AIK, Hammarby och Djurgården så kan jag inget annat än att rygga tillbaka. Mot oss riktiga supportrar som går på varje match i med- och motgång och hejar på det lokala laget är det ett hån. Dessa så kallade supportar kan oftast ingenting om lagets historia och hejar endast på laget för att det en storklubb. Oftast går man bara på en match om året och det är när laget kommer på besök till Örebro.

Detta är inte vad supporterskap handlar om, att gå på en match om året. Nej, supporterskap handlar om alltid stödja sitt lokala lag när man har chansen.

Samma sjukdom finns även inom hockeyn då ofantligt många utan någon anledning som helst håller på Leksand. Och i många fall så visar det sig att personen i fråga som håller på Leksand även håller Hammarby trots att personen är uppväxt i en annan stad och inte har någon relation till varken Hammarby eller Leksand.

Men det finns de som är värre och det är killar i tonåren som håller på AIK för att de har så en känd huliganfirma och gillar att slåss. Dessa personer kan oftast inte nämna fler en fem spelare. I värsta fall är det så att personen har köpt en Stone Island-tröja och helt plötsligt så är den ett AIK fan.

Det finns såklart undantag. Man kan vara född i Örebro och ha en föräldrar som är född i Stockholm och hejar på ett Stockholmslag. Men så är oftast inte fallet.

”Vi örebroare”

Stolthet Hjärta och Passion

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons