Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimliga krav från försäkringskassan efter min dotters operation

Annons
Byråkratin från Försäkringskassan drabbar ofta när personer är som mest sårbara.

Sitter vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Trött med oro då vår dotter för tillfället ligger på operationsbordet. Telefonen ringer och det är dags att bege sig till uppvaket. Väl där blir jag placerad bredvid vår dotters säng. Hon sover fortfarande. Hennes säng omringas av många andra sängar och barn som nyligen blivit opererade. Kirurgen (professor Per) kommer fram till mig, han berättar om operationen. Jag ställer frågor, han svarar. Ja, just det säger jag till sist har du hunnit skriva något vabbintyg? skäms nästan att behöva be honom då jag vet att han har annat att göra än att vara administratör. Får vabbintyget. Väl hemma postar jag det.

Jag ska alltså störa en läkare som har som yrke att vårda och läka barn, som redan har skrivit på ett intyg igen på grund av att läkaren inte har formulerat sig precis som försäkringskassan vill.

Efter cirka två veckor kommer det ett brev ifrån Försäkringskassan. Det står följande: För att få ersättning för tiden hemma med dottern så måste jag skicka in ett intyg, något som styrker att dottern har behovet av en vuxen när hon opereras i Uppsala samt tiden hemma.

Jag ringer till Försäkringskassan, frågar om de har fått in vabbintyget. Jo det har de men de behöver ha ett intyg där det står att dottern har behov av att en vårdnadshavare vårdar henne vid operation och efter. Jag ska alltså störa en läkare som har som yrke att vårda och läka barn, som redan har skrivit på ett intyg igen på grund av att läkaren inte har formulerat sig precis som försäkringskassan vill. För att få ersättning så behöver personer vara friska, pigga och veta exakt vad försäkringskassan kräver för ord på intyg. När folk minst orkar, krävs det mest! Skäms!

”Teresia”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons