Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överkonsumtion leder fel

Annons

Den 21 augusti i fjol var dagen då jorden ej längre kan förnya sina resurser i den takt som vi förbrukar. Anledningen till detta är ingen hemlighet, vi begär mer och mer.

Om en viss produkt ej finns i hyllan för att den är slut så kanske inte de flesta individer springer vidare till en affär som har produkten och handlar där i stället. Visst blir man irriterad och nästan besviken och det är ej en idealkund för affärerna. Visst känner ni igen er lite? Vi tvingar helt enkelt affärerna att producera massvis för att behålla sina kunder.

Men vad händer när dessa produkter blir för gamla? Jo vi slänger produkterna. Detta händer i affärer såväl som privata hushåll, på grund av vårt behov av att ha mer, mer och bara mer.

Egentligen är väl inte konsumtionen något större problem, men när befolkningen på vår jord växer så som den gör så blir det problematiskt, när alla ska få var sin bil och var sitt hus.

Missförstå ej vad jag säger men skulle folk leva som i vissa u-länder skulle jorden ha massvis med resurser över att distribuera. Jag påstår inte att vi alla ska leva i hyddor och enbart äta bär.

Vi har en levnadsstandard som vi har vant oss vid. Men vi måste göra något åt konsumtionen och den startar i ditt eget hem. Det är inte stora företag som begär att du ska kunna köpa 30 olika sorters färskt bröd i affären. Men varför är vi så många som ej agerar? Visste ni inte om detta? Eller tror ni att vi kan göra vad vi vill och detta inte angår oss? Tror ni det så ska jag berätta en hemlighet.

Allt vi gör, allt alla andra gör påverkar just dig, jorden är rund och din ignorans kommer att sparka dig i baken så småningom.

Var en hjälte, rädda dig, samhället, naturen och framtida generationer.

Örebro

Mattias Lundqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons