Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överviktiga barn skulle behöva äta mer grönsaker

Annons

Karlskoga. Världen blir allt fetare och var och varannan lider av olika metaboliska sjukdomar, och här sitter vi och suckar medan vi matar barnen med halvfabrikat, överfulla godisskålar fredag, lördag och kanske söndag. Men hur får man då barn att äta grönsaker? Vad ska man ge barnen för mat som inte är så mycket socker i?

Barnmat på burk är en stor del som gör barn mycket sockerberoende, eftersom fruktpuré och sockerfyllda (åtminstone stärkelsefyllda) barnmatsburkar är deras första mat, då barnens hjärnor uppfattar hälften av portionen som socker. Mat som pasta med ketchup, mackor, dricka (så som festis eller o’boy till vardagsdryck) gör barnen vana vid soc-kerintag och då vill de helst inte äta osötad mat som till exempel grönsaker eftersom smaken inte är ”god” nog.

Om barnens föräldrar gett barnen bättre mat från början utan så mycket socker i, så skulle deras smaklökar inte vara vana vid den söta smaken. Och det vet man själv om man bantar eller slutar äta kolhydrater och inte ätit det på ett tag, så när man då får till exempel Coca-Cola i munnen så smakar det bara som om man dricker socker.

”Godisförbudet” är en mycket smart grej som föräldrar kan köra med. Om då barnen går med på det, alltså att de inte får äta godis på ett helt år och sedan får en slant för detta. Jag vet att jag gjorde detta när jag var mindre och det funkade jättebra, och man blev jätteglad när man fick de där pengarna. Alltså borde föräldrarna ge sina barn en bättre kost för en mer ideal framtid.

Karlskoga

”Emma”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons