Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappor har inga rättigheter

Annons
Orättvisa. De barn som föds utanför ett förhållande har ingen rätt till sin pappa, skriver ”Johansson. Arkivbild: Ingvar Karmhed/SCANPIX

Som pappa har du i dag inga rättigheter. De barn som föds utanför ett förhållande har alltså heller ingen rätt till sin pappa. Som mamma har du rätt att göra som du vill. Du kan neka pappan och barnet att träffas, du kan neka pappan information om barnet, du behöver inte samarbeta. Hur kan det vara så här? Vi pratar om pappor som inget hellre vill än att få vara med sina barn, ta hand om dem, finnas där för dem. Vi pratar om pappor som är fullt kapabla att ta hand om ett barn, inte våldsamma eller har missbruksproblem.

Varför har mamman all denna lagliga rätt att bete sig på det här viset? Varför är det inte lag på att föräldrar ska samarbeta, om det inte förekommit våldsamheter?

När dessa pappor kontaktar socialtjänsten får de till svar att de inget kan göra. De kan erbjuda samarbetssamtal men om mamman inte vill så behöver hon inte. Ska föräldrar verkligen behöva betala i en rättsprocess för att få träffa och vara delaktig i sitt barn?

Nu till min fråga. Vad gör politikerna för att barnen ska ha rätt till båda sina föräldrar?

”Johansson”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons