Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar har ersatt ideologi

Annons

En gång var det ideologiska skäl som ofta locka-de till politiken. Ära och redbarhet. Nu är det andra bullar. Godisbullar.

Hör bara: En lokalpolitiker slutade delvis med politik. Kunde inte gå tillbaka som dagispersonal. För gammal sa hon, 55 år. Men hon har inget emot att hennes före detta arbetskamrater måste jobba till 65. Så hon har nu en finfin pension, och fortsätter sin politiska bana som vice här och där. Lyxigt, eller hur?

Många politiker i Stockholm skriver sig i andra delar av Sverige. Då får man hyresbidrag för sitt boende i Stockholm, traktamente med mera. Sist i raden av dessa är nya Centerledaren. Skriven i Småland men bor i verkligheten i Stockholm.

Många politiker är lediga som föräldrar eller annat på våren. Strax innan riksdagen tar de tre månader ledigt, ja då återgår man i tjänst när det är stängt, men man får ju full lön.

Politiker utnyttjar sina otroliga pensionsförmåner men söker inga vanliga jobb. Men startar egna bolag och firmor. Tar ut nästan ingen lön, för då minskar pensionen, men bolagsvinst får man ta ut! Då minskar inte pensionen. Så fiffiga de är.

Politiker åker taxi in absurdum. Man åker varje år på jorden runt-resor i så kallat studiesyfte.

Som politiker har du väldigt många andra förmåner, och man tar för sig så mycket man orkar. Helt oavsett vilken partifärg man företräder. Har dagens politiker blivit egoistiska fixare för egen vinning?

Kumla

”Trött på fiffel”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons