Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen måste synas mer

Annons

Örebro. I sex år har jag haft körkort och ägt bil, i 2 190 dagar har jag haft körkort och möjlighet till fordon. På dessa sex år har jag blivit stannad av polisen för nykterhetskontroll en gång och de har skjutit laser på mig en gång på sex år. Nykterhetskontrollen skedde i Borås och de sköt laser på mig i Motala. I sex år, 2 190 dagar har jag kunna köra lite för fort och kanske till och med full i Örebro. För här i Örebro har jag inte på sex år träffat på en enda trafikpolis.

För ett par veckor sedan gick jag utanför min port på Trädgårdsgatan och blev vittne till en mc som körde in i en bil och flög över bilen. Två veckor senare gick jag utanför min port och blev vittne till en ung cyklist som blev påkörd av en bil och landade med huvudet på trottoarkanten. Varje kväll när jag lägger mig med lite halvöppet fönster hör jag hur bilarna kör förbi i full fart på gatan nedanför Stortorget.

Var finns våra poliser som kan i viss mån förhindra dessa olyckor? Jag anser att polisen ska befinna sig mer ute i trafiken i centrala Örebro! Två olyckor under två veckor på samma plats. Jag har aldrig sett polisen stå på Trädgårdsgatan och skjuta med laser. Det kan vara på sin plats att ställa sig där en kväll efter klockan 21 och ta några busar som kör för fort.

Örebro

”Ess”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons