Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen måste synas på stan

Annons

Överfallsvåldtäkterna i Örebro är rikskända, Örebro har blivit våldtäktsstaden. Kvinnorna i Örebro är rädda för att gå ut ensamma, männen är rädda att bli utpekade. Alla pratar om det var man än är. Man diskuterar vad som kommer hända härnäst. Men vad behöver göras? Vad kan göras med enkla medel?

Man kan undra om inte trafikpoliser kan patrullera Örebros gator i stället för att genomföra fartkontroller just nu i detta läge? Kan inte polisen lägga allt krut på att vara synliga och spridda över hela stan?

Man är sedan länge djupt besviken över de ändringar som gjordes i busslinjenätet. Nu känns det som ett hån mot oss medborgare att samtrafiken är avskaffad. Att det inte längre finns en punkt där alla bussar stannar. Tidigare hade vi Järntorget där vi kunde skiljas åt och gå bara några meter till våra respektive bussar. Tätare bussturer så man slapp stå ute och vänta, ibland ensam på något ödsligt ställe, knappt upplyst.

Fastighetsägarna och kommunen behöver se över belysning och växtligheten i sina områden. Stora buskage inger en känsla av otrygghet och inbjuder kanske till den avskildhet som våldsmän eftersöker. Kolla att all belysning fun-

gerar, klipp fram gatlyktorna ur träden. Jobba för trygghetskänslan!

Kort sagt alla aktörer måste samverka för att bidra med sitt för ett tryggare Örebro.

Och vi måste alla hjälpas åt med det vi kan. Vi ska återta vår fina stad! En stad där människor ska må bra och trivas.

Örebro

”Eva”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons