Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna har glömt socialsekreterarna

Annons

Örebro. Debatten om sjuksköterskornas arbetssituation diskuteras i den offentliga debatten av politikerna. Även läraryrkets viktiga roll i samhället och hur viktigt det är att göra lärarprogrammet till ett mer attraktivt val för blivande studenter. Det diskuteras om sjuksköterskors höga arbetsbelastning, lärarnas begränsade resurser och de båda yrkenas låga löner! Helt rätt att lyfta fram tycker jag!

Utan att bagatellisera dessa viktiga diskussioner, men är det inte en yrkesgrupp vi har glömt i diskussionen om de kvinnodominerande yrkena inom den offentliga sektorn med hög arbetsbelastning och som har ett viktigt uppdrag för vårt samhälle? Jag syftar på socialsekreterarna!

Vi får ofta läsa om hur olika kommuner och fackförbund flaggar för socialsekreterarnas höga arbetsbelastning. Vi har fått läsa om brister vid barnavårdsutredningar, där socialtjänsten har brustit och senast för någon månad sedan då en 8-årig flicka dog på grund av detta!

Min fundering är följande: hur kan socialsekreterarnas arbetsförhållanden kontra löner ha glömts bort av politikerna i den offentliga debatten inför valet när det är samhällets yttersta skyddsnät?

För mig som själv jobbar inom socialtjänsten är detta oerhört frustrerande. Jag tillhör den yrkesgrupp i den offentliga sektorn som är minst populistisk att fokusera på samtidigt som den får mest kritik vid brister. Förstå mig rätt nu! Det är en oerhörd brist som ska uppmärksammas när ett ärende hanteras fel och resulterar i att en 8-årig flicka dör!

Bristerna ligger dock hos politikerna som i den offentliga debatten helt glömmer bort att nämna socialsekreterarnas höga arbetsbelastning, socialtjänstens höga personalomsättningar och de larvigt låga lönerna.

Vad ska ni politiker göra för att förbättra socialsekreterarnas arbetsförhållanden?

Örebro

”Socionom”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons