Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna kunde ha gjort mer för att fixa pensionerna

Annons

Efter år av diskussioner har det nu tagits beslut om att höja pensionsåldern i olika steg och där sex riksdagspartier över blockgränserna är fullständigt överens.

Ett högst rimligt beslut med tanke på att vi lever längre och är allt friskare upp i åren samtidigt som vi med en ökande befolkning måste avsätta mer kapital till den gemensamma välfärden samt kommande generationers pension.

Socialminister Annika Strandhäll (S) , kommenterar pensionsöverkommelsen under en pressträff i riksdagen i Stockholm.Foto: Claudio Bresciani / TT

Vad våra 349 riksdagsledamöter ytterligare kunde ha bidragit med hade varit att minska antalet ledamöter i Sveriges Riksdag till hälften och på så sätt frigjort kostnader för 174 personer samtidigt som dessa skulle kunna ha bidragit med sin kompetens till ett näringsliv som för närvarande ropar efter arbetskraft.

Tyvärr är detta ett förslag som aldrig kommer att kunna uppnås enighet om på grund av politikerväldets ständiga omsorg om den egna gruppen i första hand även om det vore ett högst rimligt beslut med tanke på att antalet ledamöter i Sveriges Riksdag hör till ett av världens högsta i förhållande till folkmängden

”Många bäckar små...”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons