Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privatisering ingen fördel

Annons

Nu kommer kylan igen och elräkningarna dimper ner i varje hushåll. Denna gång ytterligare en chock. Vi får många tips om hur vi ska hålla elförbruk-

ningen nere, men hur ofta talar våra politiker om tips för att hålla priset per kilowattimme nere?

Varför underhölls inte kraftverken under sommaren så att de skulle vara klara för drift till vintern? Här kommer återigen ”för många kockar” in.

Kommer ni ihåg Mats Odell och centermadamen på sin säljturné? ”Privatisera så att konkurrensen kommer i gång!”

Hur blev det med elkostnaden? Hur blev det med apoteken, friskolorna, SJ och så vidare? Och vi låter dem fortsätta.

Vi svenskar protesterar inte. Vi bara ser på när andra protesterar för vad vi kallar mänskliga rättigheter. De rättigheter som vi anser att vi redan har. Har vi det?

Det mest elementära i samhället; el, vatten, äldreomsorg, barnomsorg, skolor, sjukvård borde skötas av en huvudman – staten – för att garantera lika behandling över hela landet och framförallt för att alla kan få del av det nödvändigaste utan att behöva avstå från något annat.

Hur många barnfamiljer har en buffert i dag för att kunna betala dessa fantasiräkningar till elbolagen? Gärna privatskolor och privatsjukhus, men inte på skattebetalarnas bekostnad.

Nu ska en del av Örebro gå till omval, det behöver inte ens kommenteras. Jag tror att nästa val kommer att vinnas av det parti som vågar ta upp striden om bonusar i storbolagen och att pengarna i rimliga proportioner kommer kunderna till godo.

Det partiet behöver samla ihop sig nu redan för att hinna bli etablerat till nästa val.

Glanshammar

Lisa Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons