Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privatiseringen har gått för långt

Annons

Man kan undra vems idé det är att allt ska privatiseras. Om jag inte minns fel så började galenskapen med taxirörelsen. Och vi vet ju alla hur det har gått med den marknaden. Sedan blev det elmarknadens tur för vi skulle ju få så mycket billigare elpriser. Svaret på den frågan vet vi också. Men våra styrande politiker kör på ändå för de anser att det måste vara det rätta. Så de privatiserar Apoteket och där får jag nog säga att det fungerar bra (snart säljer de väl varmkorv också).

Sedan blev det skolans tur. Då behöver man ju bara titta var vi ligger i den europeiska ligan. Och det är inte någon munter läsning. Nu har det gått så långt att politikerna inte vågar erkänna att privatiseringen måste gallras. Titta på sjukvården och alla dessa privatläkare som kostar oss miljarder.

Och det senaste är ju inom SJ, där är det vad jag förstår lika många företag med som det finns maskrosor i en gräsmatta. Och där varje företag ska tjäna så mycket pengar som möjligt. Då blir det så att växlar och spår blir eftersatta. Man har till slut inte koll på något. Men de styrande plockar ut en lön som de inte har gjort sig förtjänta av. Och när fredagen kommer går alla höjdare på hockey. Och tänker ingenting på det urspårade godståget. För det var inte deras ansvarsområde.

Ska bli roligt att se vad nästa privatisering blir. Tycker att vi tar polisen eller varför inte kyrkan. Jag höll på att glömma Systembolaget men när det gäller det bolaget så ligger det nog redan i startgroparna och väntar på skottet som får hela Sverige att gå under ...

Örebro

”Håkan G”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons