Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO oroas när Tivedsgården säljs

Annons

Svar till signaturen Hilda som i en insändare (NA 6/12) om turer kring Tivedsgården frågade vad PRO tycker. Vårt uppdrag i PRO är att ta tillvara de äldres intressen.

I Laxå kommun finns cirka 28 procent invånare över pensionsåldern och antalet som söker särskilt boende kommer med all säkerhet att öka. Vi anser att den som vill bo tryggt också ska få göra det. Antalet platser genom utbyggnaden av Ramundergården kommer inte att räcka utan Tivedsgården och Edegården kommer att behövas även i framtiden. För närvarande finns en kö på 17 personer till särskilt boende.

Vi har framfört våra åsikter i kommunens samverkansråd. Tyvärr följde kommunen inte reglementet och informerade inför byggandet av Ramundergården och vi hade då inte möjlighet att framföra våra synpunkter innan beslut var fattat. Någon beslutsrätt har vi inte och det vore önskvärt att man lyssnade mer på oss än vad man gjort hittills. Självklart var vi positiva till bygget för vi visste att platserna kommer att behövas.

Försäljning av Tivedsgården gör kommunen beroende av en privat aktör och vi vet inte vilka planer denne har för framtiden. I dag betalar kommunen hyra för boendet till ett kommunalt bolag Laxå kommunfastigheter. Vilka planer har den tilltänkte köparen för framtiden? Det skulle vi gärna vilja veta, innan köpet genomförs.

Alice Sandström, PRO Laxå-Röfors

Göran Norling, PRO Finnerödja-Tived

Kjell Wiberg, PRO Hasselfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons