Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest med grön lösnäsa

Annons

”Pajascentern” den här gången i form av CUF, Centerns ungdomsförbund, visar borgarnas rätta ansikte inför valet i september. På bilder av ordförande i grön lösnäsa är likheten med Ronald Mac Donald slående.

När de säger ”Fuck facket 4-ever” så vill de i likhet med Mac Donalds blåsa unga anställda på deras avtalsenliga löner. ”Det är bara du tillsammans med din arbetsgivare” som ska bestämma om du vill dumpa lönen eller kanske som nu, tvingas jobba över utan att få ersättning för övertiden, säger man till unga.

Slopa Lagen om anställningsskydd, skippa Arbetsförmedlingen och du ”om du inte blir en ny Ingvar Kamprad beror det bara på att du inte arbetar tillräckligt hårt”, det är ditt eget och förstås fackets fel. Den politik ungcentern förespråkar leder bara till att unga löntagare är ”Fuck 4 ever”.

Att samhället och arbetsmarknaden också ska vara bra för de av oss som inte lyckas bli en ny Ingvar Kamprad ligger för långt bortom synfältet vid Stureplan i centrala Stockholm för att Centerns ungdomsförbund ska kunna se den.

Nora

Ulf Carlson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons