Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasism = rädsla

Annons

Vi invandrare från olika länder har alltid fått höra att vi är utlänningar. Många av oss har kommit hit med våra familjer av olika skäl, oftast för att söka arbete.

Själv är jag den hjälpande för asylsökande som vistas i vår kommun, Ljusnarsberg.

Sverigedemokrater som röstar mot oss är inte alla svenskfödda utan bakgrunden kan vara ”invandrare”. De har glömt hur mor- och farföräldrar hade det då de kom hit. Även de hade svårt med språket och fick ta en tolk till hjälp för att göra sig förstådda i samhället.

Har Ljusnarsbergs kommuns fastighetsbolag blivit sverigedemokrater? Var på ett ärende angående en svenskfödd man, hyresgäst i fastighetsbolaget. Samtidigt kom två nysvenskar med mig, med sitt ärende. Vi blev inte mottagna på samma sätt som jag själv blivit mottagen då jag många år var hyresgäst i bolaget. Under samtalet fick jag presentera mig, vilket arbete jag hade, varifrån jag kom, vad jag heter. Är det ögonfärgen man går efter tänkte jag. Vi blev inte insläppta utan fick tala om vårt ärende i hallen. Det har aldrig hänt mig förut.

Ni som röstar på Sverigedemokraterna kan inte veta hur de asylsökande har det och vad de har varit med om! Vi kan sluta vara glada att Sverige hjälper oss för det är inte så bara att komma till ett nytt land.

Titta inte på ögon- och hudfärgen, alla är vi lika.

Kopparberg

Maija Qader

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons