Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringsbyte vore förödande

Annons

Enligt vissa insändare på senaste tiden så vill man hellre betala mer skatt och ha lokaler som står tomma, skolor som inte har elever eller långa vårdköer. När vi förut hade ett högt skattetryck så gjorde det varken skola eller vård bättre, vi rasade i kompetens och utbildningsnivå gentemot resten av Europa. Nu har vi möjlighet att välja vårdcentral så vi kan välja bästa möjliga vård, vårdköerna har kortats, de kommunala utgifterna för lokaler har minskat. ”Vanligt” folk har mer i plånboken och kan konsumera mer vilket verkligen har betydelse för landets finanser. Nya företag startas där nya jobb skapas och därigenom ökar skatteintäkterna utan att en skattehöjning görs.

Rut-avdraget har också skapat massor av viktiga jobb – vi kan inte alla vara akademiker, det måste vi acceptera och alla jobb är lika viktiga för att Sverige ska få hjulen att gå runt. Att kalla det ett ”pigbidrag” är att se ner på dem som inte kan eller vill göra något annat.

Att återgå till en rödgrön regering skulle vara att slå i bromsarna på ekonomin och vara förödande för de nya företag som startats och för de ungdomar som fått jobb med en lägre arbetsgivaravgift. Det är de som ska ta över efter oss en dag, de måste få bra chanser att komma in på arbetsmarknaden. Vissa säger att folk ”röstar med plånboken”, det är väl klart, alla människor vill väl kunna känna att de klarar sig själva – utan bidrag.

"Lilla Åström"

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons