Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Registreringsskylt på cykel

Annons

En ny cykel kostar väl från cirka 1500 kronor och uppåt. En stöld svider i ägarens plånbok. Tjuvar tycks stjäla cyklar i parti och minut i Örebro. Ett sätt att åtminstone marginellt minska cykelstölderna vore kanske att återinföra registreringsskyltar på cyklar, såsom vi hade det förr. Det blir bland annat svårare att sälja dem vidare då.

Kostnaderna för skyltar och registerhållning skulle, troligen med råge, kunna täckas av de böter som cykelägarna skulle drabbas av. Böter som ges vid allt från rödkörning, cykling mot enkelriktat, cykling på vänster sida av vägen och trottoarcykling. Åtminstone fordonen eller cyklarna skulle kunna identifieras vid trafikövervakning, via kameror och liknande.

Bilister vet att man varken får köra eller parkera på trottoaren. Detta bestraffas med böter. Samma sak gäller för cyklister (som naturligtvis också ofta har körkort för bil). Det är bara bötesbeloppet som är något lägre. 

Om (parkerade) cyklar är skyltade kan också stadens trafikvakter användas effektivare? Inte enbart för felparkerade bilar. Det ger också möjlighet att ge tillbaka trottoarerna till gångtrafikanterna. Det kan vara blinda eller synskadade personer med hjälpmedel som kryckor och ”sittmopeder”, personer med barnvagnar eller hundar och alla övriga, som ibland också är cyklister eller bilister.

"Gångtrafikant, cyklist

och bilist”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons