Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena rama mörkret för bussresenärer i Östernärke

Annons

Jag ser ganska ofta att klagomål görs mot att ”det saknas en lampa där” och det ” är ett trasigt väderskydd på busshållplatsen där”. Då gäller det centrala delarna av Örebro.

Okej, förstår det är jobbigt! Men tänk dig att skicka dina tonåringar längs en grusväg där det är helt kolsvart till en lika kolsvart busshållplats, där få bilister håller lagstadgade 80 km/tim (oftast 90-110 km/tim).

Jag bor längs väg 207 mellan Örebro och Odensbacken. Om vi pratar om lampor finns det på ungefär hälften av de drygt 60 busshållplatserna på sträckan Odensbacken - Almby. Efter sista belysta utposten i Odensbacken är det kolsvart långa sträckor (har du inte reflexer och ficklampa kan du ofta få skäll av de stackars förarna som har svårt att se).

Väderskydd vet vi knappt vad det är. Inte ens särskilda ”bussfickor” för påstigning har ordnats (Usta är värsta fallet och några till). Att inte fler olyckor inträffat handlar nog mer om tur än annat). Pratas mycket om att hela landet ska leva. Nåja, har bara bott här 30 år så något kanske händer innan jag dör.

”UstaHasse”

Odensbacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons