Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektera valresultatet

Annons

Demokrati bygger på att allas röst blir hörd, vår yttrandefrihet, vår åsiktsfrihet. När vi får in ett parti som Sverigedemokraterna måste vi uppföra oss civiliserat och via de parlamentariska arenorna som vi har till vårt förfogande och föra en dialog kring de påståenden som SD gått till val på.

Partier, till exempel Vänsterpartiet, kan inte sitta i tv och uppmana till civil olydnad och utstötning när SD valts in på demokratisk väg.

Demonstrationer både innan valet och efter valet är inte den demokratiska väg som Sverige bygger på. Detta uppförande tar polisernas resurser och kan liknas vid ett dåligt uppförande som huliganerna har. Jag litar på att våra folkvalda politiker kan hantera och debattera mot SD.

Jag röstade på Alliansen i valet då det för mig var viktigt att ha en stark regering i Sverige. Jag har även röstat på Socialdemokraterna tidigare men då de allierat sig med Vänsterpartiet, som jag anser vara kommunister och störande av allmän ordning, så kan jag inte ge dem min röst. 95 procent av Sveriges befolkning röstade inte på kommunisterna, 94 procent av Sveriges befolkning röstade inte på Sverigedemokraterna. Ska vi övriga 89 procent gå ut på gator och torg och kräva att dessa partier inte får vara med?

Makten utgår ifrån folket och folket har valt bland många partier – det är detta som är demokrati!

Jag hoppas nu att alla partier på riks- och kommunalnivå förstår att vi väljare är kloka men att även väljare i alla andra partier har åsikter om integrationen. Ett område som ni av rädsla valt att inte lyfta upp på agendan med risk för att kallas rasist och därmed kan SD få röster.

Vi har kämpat för kvinnors rätt i samhället, lika värde, rätt till respekt och jämställdhet så det kan för många kännas hotfullt med religioner som inte anpassar sig och respekterar vårt rättssamhälle.

Örebro

”Demokrati”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons