Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riv böteslapparna!

Nu har kommunen slagit till igen gällande parkeringsregler. Det är helt fantastiskt att man lappar bilar fel och ingen har något ansvar. Är det verkligen så illa ställt att kommunen inte har någon koll på underentreprenörer som har rätt att skylta om?

Annons

Ingen ska väl kunna tro att det var en ren slump att ett gäng lapplisor råkade komma till Venavägen just vid detta tillfälle, för att i högönsklig välmåga, kunna få lappa helt fritt?

Rätt eller fel, strunt samma, det finns ju i alla fall ingen som tar något ansvar. I vanlig ordning är det ju aldrig någons fel.

Kommunikationsmiss, ja det låter ju bra. Det hade väl bara vara att lyfta luren och berätta om skyltningen. Nja, så lätt är det inte.

Jag har själv blivit utsatt för kommunens tekniska färdigheter. Vid en biljettautomat, kommunens, kom det ingen biljett som kvittens. Ringde anvisat nummer och hamnade i en röstbrevlåda.

Jag skrev till kommunen, via NA, för att få reda på hur man ska göra. Detta var i november förra året. Ännu inget svar. Att ringa till underentreprenörer eller lapplisor för att varsko om förändringar är alltså inte en helt säker metod.

Inga fel har begåtts, inga misstag har gjorts, inte ens när Tommy Karlqvist utsågs till chef. Det blir lite som när två flyttkarlar skulle flytta ett piano. Chefen säger till sin kompis, om du tar pianot så tar jag ansvaret.

NA, på ledarplats, hade ett förslag om att de som lappats galet skulle kunna få parkera gratis en tid. Till det behövs väl ett parkeringstillstånd.

Men om det visar sig att de felaktigt lappade personerna kan gå, det vill säga kan använda fötterna, går det ju inte att få ett tillstånd.

Tommy Karlqvist, visa lite ledarskap. Samla ihop böteslapparna, gå till polisen och tala om att fel har begåtts och skriv av det hela.

Varje person som har blivit fellappad ska själv personligen bestrida.

Det är märkligt, att begå fel går bra att göra på måfå, men om man vill rätta till fel, ska ett visst regelverk följas.

Örebro

Janeric Biwall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons