Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta om större projekt

Annons

Vad jag vet så är det inte april ännu med aprilskämt! Fick höra att en viss politiker i Örebro vill flytta hela Resecentrum (stationshuset, spåanläggning etcetera) till Södra station. En sådan idé är helt oförsvarbar ur flera perspektiv.

På norr finns flera stora arbetsgivare, USÖ, Polisen, SCB, skattehuset etcetera ett kluster av stora arbetsgivare och bostadsområden. Stationen har placerats där ur logistiksynpunkt så det är den centralaste platsen i Örebro. Resecent-

rum är för örebroare och för de som reser till eller från Örebro dagligen ett område som särintressen ska hålla sig borta ifrån.

Att det sedan finns särintressen som lobbar och påverkar vissa politiker eller gör dem till Vip på olika tillställningar för att få igenom sina önskemål ska starkt ifrågasättas. Vem tror ni har särintressen?

Kostnaden för en sådan flytt är enorm och är aldrig försvarbar ur ett ekonomiskt perspektiv. Skola, vård och omsorg är områden som folket i Örebro värnar om och som vi gärna betalar skatt till – vi röstar på dem som har förstånd att kunna styra Örebro i rätt riktning.

Vi har många skolor som behöver underhåll, vi behöver också se till att skolorna får ventilation som fungerar så att de allergiska barnen kan andas inomhus under våren, barn med särskilda behov behöver extra resurser. Listan kan göras lång.

Därför anser jag att vi örebroare, som ej är politiskt aktiva, bildar en motpol mot politiken och kräver att vissa större kostsamma projekt alltid ska grunda sig i att vi örebroare får vara med och bestämma genom röstning.

Jag önskar också att någon örebroare byggde upp en sida på internet där vi kan stötta varandra i frågor som starkt berör oss örebroare och därigenom påverka politiska beslut som berör vår vardag.

”Örebroare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons