Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rut-avdraget viktig avlastning

Annons

De rödgröna uppger att rut-bidraget tar pengar från den offentligt betalda omsorgen. Jag är övertygad om att det är tvärtom. Som arbetande ensamboende tvåbarnsmamma är det för mig en viktig avlastning att ha städhjälp varannan vecka. Det har trots rut-avdraget varit ganska dyrt men jag har velat betala det för att orka med och få mer tid för mina barn, mitt arbete och mitt övriga liv.

Jag anlitar ett litet företag som drivs av kvinnor och har kvinnliga anställda. Det ger ett professionellt bemötande då de i företaget är försäljare för att få kunder, utför budgetarbete och hemservice. Rut-avdraget har gett framför allt kvinnor möjlighet att starta företag och få en anställning. Samhället får in skatt från företaget, de anställda och av mig.

Jag lät nyligen installera en garageport. Orsaken var att alla grannar gjorde likadant och vi fick ett bra pris. Män kom och gjorde arbetet som jag har rot-avdrag för. Garageporten ökar inte min livskvalitet alls. Sannolikt belastar tillverkningen av själva porten miljön. Rot-avdraget ska vara kvar.

De rödgröna stöder hellre i huvudsak manliga byggnadsarbetare än dem som arbetar med hemservice. De stöder hellre en till viss del miljöbelastande byggnadskonsumtion än byte av tjänster.

Jag förstår de som har invändningar emot att de med lägre inkomst ej har råd att betala för avlastning med hemservice. Men vilka utnyttjar rot-avdraget? Vilka anlitar hjälp för att totalrenovera köket eller bygga spa i källaren?

Jag vill hellre ha tid för mina barn, mitt arbete, mina relationer och mig själv än att lägga min lön på att konsumera ett nytt kök. Utan rut-bidrag anser jag mig inte ha råd ha städhjälp varannan vecka. Kanske får företaget lägga ner. Arbetslösheten ökar. Svarta sektorn ökar. Och då får vi inga pengar till vård, skola och omsorg.

Örebro

”Katarina”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons