Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S bör göra upp med Centern

Annons

Inför valet skrev jag en insändare med uppmaningen till Moderaterna och Socialdemokraterna att så långt möjligt samarbeta för ett framtida Örebro. Att sedan kunna enas om själva utförandet lär väl knappast vara möjligt, med tanke på respektive ideologi.

Eftersom båda blocken säger sig vilja stoppa Sverigedemokraterna som vågmästare har jag ett förslag. I samtliga kommuner och landsting där inget block har egen majoritet kvittar minsta blocket motsvarande Sverigedemokraternas röster så att största blocket får egen majoritet. På så sätt blir Sverigedemokraterna utan möjlighet att påverka. Skulle ett sådant förfarande inte vara möjligt gäller det att få något parti att byta sida.

I rådande stund har Socialdemokraterna övertag i både kommun och landsting men ingen egen majoritet. Min uppmaning blir därför att göra upp med Centern.

Bara tanken att få genomlida Miljöpartiet ytterligare fyra år får mig att rysa med tanke på vad det hittills inneburit, till exempel inköp av elbilar för dubbla priset av en vanlig bil bland annat för att förse begagnade bilmarknaden med objekt för att försäljningen av elbilar ska öka. Vilken privatbilist betalar dubbla priset för att gynna miljön?

Miljöpartiet bestämde sig slutligen, några dagar före valet, att stötta vänsterblocket i landstinget. När valresultatet var klart tog Socialdemokraterna kontakt med Miljöpartiets Annika Hickisch, som svarade att hon även var öppen för högerblocket. Med tanke på SD-problematiken har jag svårt att förstå hur hon tänker.

Socialdemokraterna har 31 mandat och Vänsterpartiet 4, tillsammans 35. Moderaterna har 15, Folkpartiet 5, Centern 4, Kristdemokraterna 4 och Miljöpartiet 4, tillsammans 32. Kvar finns Sverigedemokraterna med sina 4 mandat. Det luktar utpressningsförsök lång väg från Miljöpartiets sida.

Örebro

”Postis emeritus”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons