Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och M bör styra Örebro

Annons

Oavsett valutgången, kommer här uppmaningen till våra kommunpolitiker i Moderaterna och Socialdemokraterna. Gå samman och ta ansvar för Örebros långsiktiga framtid och utveckling. Alltså inte bara det närmaste året utan 10, 20, 30 år framåt.

Det måste finnas massor av svåra frågor att lösa, till exempel järnvägen, ska den ligga kvar, flyttas eller grävas ned. Spårvagnar, kan det vara något, expansionsplanering och så vidare.

Vinsten med ett gemensamt beslut mellan Moderaterna och Socialdemokraterna är givetvis att vid eventuella maktskiften ligger besluten fast. En nackdel kan vara att se förfarandet som ett tvåpartisystem men blocken eller allianserna kommer troligen bestå även i framtiden, så småpartierna kan även framgent föra fram sina åsikter. Jag röstar själv på Socialdemokraterna, benämner mig ”gråsosse”.

Av flera skäl tror jag mitt förslag skulle fungera, exempelvis har båda partierna genomfört föryngringar, allt är inte nattsvart hos motståndarna, man har blivit flexiblare.

Inom parentes talade jag häromdagen med en representant för Kristdemokraterna angående Reinfeldts bok ”Det sovande folket”, där jag försökte bevisa Moderaternas motvilja till skattefinansierad välfärd. Min kombattant avfärdade mig med att med emfas påpeka att vi alla förändras med åren, endast statyer står opåverkade.

Sedan läste jag ledarskribenten Maria Elissons artikel i samma ärende och där förklarade hon att vi utvecklas. Därmed anser jag mig överbevisad och även på det klara med att Moderaterna gärna betalar skatt för välfärden.

Det viktigaste argumentet är dock: Hur känns det att vara en rättrogen ”gråmodde”, analogt med ”gråsosse”, under nuvarande maktinnehav? Vara det klart största partiet i blocket, som det heter i fotbollsreferat ”bortfintad upp på läktaren” och som talespersoner ha två femprocentpartiers representanter. Jag skulle känna vanmakt.

Örebro

”Postis emeritus”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons