Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S sviker vallöfte när skatten höjs

Annons

Hallsberg. I tv får Magdalena Andersson frågan om svikna vallöften angående att inte höja bensin/dieselpriset som S lovat men som visade sig var falska förespeglingar. Genom att regera med MP så ser sig S tvingad att höja bensin/dieselpriset. Det slår först och främst hårt mot de låginkomsttagare och pensionärer i glesbygd när de måste ta sig till närmaste samhälle som kan ligga tre mil eller mer bort. Motivering till att höja var att det är så låga bensin/dieselpriser nu. Det kan bara betyda att när priserna kommer upp till cirka 15 kronor litern så sänks bensin/dieselpriset igen till det som är nu? I annat fall var det väl en mycket dålig bortförklaring. Är det Magdalena Anderssons retorik att använda sig av svammel?

MP kommer att bli en mycket dyr affär för det svenska folket. Varför höja en skatt som drabbar de sämst ställda mest? De som sitter i riksdag och i regering har så stor lön så det bekommer dem inte på minsta sätt.

En annan orättfärdig skatt är fordonsskatten. Jag som kör cirka 7-800 mil om året, en vanlig diesel personbil, det betyder att jag betalar cirka fyra kronor milen medan den som kör cirka 6 000 mil betalar cirka 50 öre milen. Så jag betalar åtta gånger mer i fordonsskatt per mil än den som kör 6 000 mil. Varför ska jag som kör så lite och har marginellt slitage på vägarna betala lika mycket som den som kör fem-tio gånger så mycket? Den höga milskatten drabbar äldre och låginkomsttagare mest på grund av att de inte kör något i onödan. Det mest rättvisa vore att ta ut fordonsskatten vid bensin/dieselpumpen, då betalade alla för sin del av slitaget.

Bertil Persson

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons