Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till fyrverkerier i Örebro

Annons

Örebro. Ännu ett nyår då Örebro kommun går i bräschen vad gäller att plåga djur med hjälp av smällande fyrverkerier betalade av skattepengar vid tolvslaget. Alla fullkomligt panikslagna hundar som upplever ett helvete med hjärtan som tickar i vansinnesstress och vägrar bli rastade i flera dagar kring nyår tackar er för detta genomtänkta och kloka val.

Tack även ni andra stadsbor utan empati för de många hundar som nästan traumatiseras ihjäl så att ni ska få säga ”ooooh” och ”aaah” i några futtiga sekunder allt medan pengarna brinner upp. Är ni samma människor som ojar er över kycklingar i för trånga transporter och att brandkåren inte kommer snabbt nog för att rädda en katt ur ett träd? För att inte tala om er som börjar smälla tre-fyra dagar innan, och också håller på några dagar in på det nya året, för att riktigt manifestera det faktum att ni ”vänder blad”.

I stället för artificiella ljussmällar kanske ni – inklusive kommunens politiker som år efter år väljer att ställa medel till förfogande för dessa smällkarameller vid slottet – skulle luta era ljushuvuden upp mot himlen och titta på de alldeles tysta men oöverträffat vackra stjärnorna i skyn när tolvslaget slår. De är garanterat ”eco-friendly” och plågar varken djur eller människa, och kostar heller inte några skattekronor.

Och om ni händelsevis försvarar er med att ni bara följer ”traditioner” så kan jag påminna om att det gör säkert SD också när de försvarar sina stelbenta och trångsynta ståndpunkter.

Gör Örebro stad till fyrverkerifri innerstad 2014 så att alla skattebetalande medborgare och deras hundar kan få nöjet av att se ett nytt år an med tillförsikt!

Örebro

”Förbannad stadsbo”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons