Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälj halva Öbo och lev på räntan

Annons

Sälj halva ÖBO och få 200 miljoner per år över till välfärden.

Vad skulle det innebära för oss kommuninnevånare om ÖBO såldes ut?En försäljning av hela Öbo skulle troligtvis ge kommunen ett netto på ca 8 miljarder kronor. Om miljarderna placerades till fem procents ränta (rimligt med så mycket pengar) erhölls inte mindre än 400 miljoner per år (obs!varje år). Oerhört mycket pengar som kunde användas på ett mycket, mycket bättre sätt än att binda pengar i bostäder. Exempelvis till skola vård och omsorg, till investeringar och underhåll - eller att sänka skatten med två kronor. En sänkning av skatten med 2 kr innebär för en genonomsnittsinkomsttagare i Örebro ( 230.000 kronor per år) cirka 500 kronor lägre skatt per månad (per år 6000 kr).

Vad säger de olika partiföreträdaren om att så mycket pengar binds i ÖBO? Är det rätt använda skattemedel? Moderaten Kent Persson har gått ut och sagt att inga ÖBO-lägenheter skall säljas ut av valtaktiska skäl.

Av ideologiska skäl vill naturligtvis inte det stora socialistiska etablissemanget med ärkesocialisten Murad Artin och de socialistiska populisterna Bastad och Sundin, behålla ÖBO. Livligt påhejade av hyresgästföreningen,PRO,LO m.fl.

Vilken inställning har miljöpartiet, centerpartiet och KD?

Är folkpartisten Staffan Werme den ende politiker, som inte har idelogiska eller taktiska låsningar utan vågar uttrycka sin uppfattning att en stor del av den stora summa pengar (8 miljarder) som kommunen binder i Öbo borde användas på ett bättre sätt än den ev. allmännytta som ÖBO utgör.

Välfärd (vård, omsorg, skola m.m.) borde gå före ideologiska bindningar och valtaktik.

Börja med att sälja ut halva ÖBO och få 200 miljoner per år i ränta att använda till välfärden. ÖBO torde ändå vara ett av de största kommunala bostadsbolagen i landet.

”Eni”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons