Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre för pensionärerna

Annons

Dylta bruk. Vilken bergochdalbana det verkar vara runt pensionen. Nu får vi besked om att vi får en skattesänkning på hela 100 kronor, vilket är bättre än ingenting. Men i nästa stycke läser jag att man sänker pensionen med 300 kronor så resultatet blir minus 200 kronor om jag fattat det rätt.

För många är detta stora pengar, många av oss kanske inte tänker så mycket på det beroende på vilken storlek på pensionen man lyckats få.

Det som dock slår mig nu är tanken på att om man till alla löntagare, som ju vid varje löneförhandling begär minst 3 procent i höjning, skulle gå ut och säga att nu måste vi bromsa lönesystemet så ni får ingenting eller kanske avdrag med några hundra på lönen. Jag tror nog inte att det skulle vara särskilt populärt. Det är ju det som drabbar pensionärerna nu. Man måste bromsa pensionssystemet. Är det inte något som gått snett när man ”ger med ena handen och tar tillbaka med den andra”?

Jag är också lite less på att ständigt få höra från regeringen att ”det skall löna sig att arbeta”. Naturligtvis är det så, men vi som passerat den ålder då man får arbeta, tycker ändå att detta sticker i ögonen lite. Själv hade jag gärna fortsatt att arbeta, men det fick jag ju inte.

Många pensionärer i dag har det bra, det är inte det jag vill klaga på. Jag tycker bara att man dribblar lite väl mycket med pensionen. Jag tror ingen behöver svälta egentligen, men min jämförelse med löntagarna måste jag bara göra eftersom jag kan föreställa mig vilket ramaskri det skulle bli om man gjorde som jag nämnt ovan – drog av på lönen!

Dyltabruk

”69-åring, arbetsför”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons