Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänk priset på kollektivtrafik

Annons

Att vi människor åker för mycket bil är ett stort problem. Vi har alla hört talas om det och vi blir ofta informerade om att vi måste köra mindre. När vi hör det så hör vi det bara som ett tjat och vi känner att vi inte kan göra någon skillnad. Vi blir uppmuntrade att åka kollektivt såsom buss, tåg och så vidare. Men varför välja det när det är lika dyrt som att åka bil?

Vi människor kommer inte plötsligt börja köra mindre bil, för det är något vi måste göra för att komma till skolor, jobb med mera. Därför är det staten som måste ta tag i detta och ge oss ett bättre val, för att vi ska få en bättre miljö och ge oss en bättre framtid. Sedan är det upp till individen själv vilket val den gör.

Sänk priserna på tåg och bussar så människor väljer det i stället för att köra bil. Även om priserna blir lägre så kommer tågbolagen och staten få in pengar eftersom människor kommer välja det före att åka bil. Staten kanske förlorar på det i början men i längden kommer det vända och bli bättre, är det inte värt att göra det för att få en bättre och säkrare framtid? Gör man detta så sparar man på naturensresurser, pengar och människors liv.

Att sänka priserna på tåg och bussar är en sådan enkel sak att göra och jag tycker det är en självklarhet när det bara har en positiv inverkan.

”Alexandra”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons