Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på fler äldreboenden

Blir både ledsen och arg när jag ser hur vi far fram med våra gamla i välfärdslandet Sverige.

Annons

På tisdagsmorgonen fick vi på tv-nyheterna möta 94-åriga Kerstin Johansson som inte längre kunde klara sig hemma, och inget högre önskade än att få komma in på ett äldreboende.

Tack vare sin dotter klarade hon av det dagliga, nu har dottern bestämt att ta hem sin mamma, och med en egen dement make kan man ju räkna ut hur det blir.

Vi har en aldrig sinande tillströmning av hjälpbehövande flyktingar till Sverige, men ska vi för den skull helt glömma bort våra egna hjälpbehövande.

Man sänder hem färdigbehandlade patienter från våra sjukhus utan att ta hänsyn till om dessa över huvud taget kan klara sin egen hemmiljö.

Ordföranden för omsorgen Eva-Britt Sjöberg säger att de måste prioritera dem som mest behöver ett äldreboende, och då frågar jag mig, hur gammal och sjuk ska man vara för att få hjälp, om inte denna 94-åring ska komma i fråga.

Hur mår beslutsfattarna som gett order om att lämna av gamla hemma som inte ens kan trycka på larmet, sover de gott om natten?

Man måste tycka det är högst ovärdigt ett land som Sverige, att inte ha tillräckligt med äldreboenden så att alla som vill kan få bo där man får vård, omsorg och sällskap dygnet runt, slippa sitta hemma i sin ensamhet, ett av de äldres största gissel.

En önskan vore att man satte i gång och byggde äldreboenden. Det finns inga pengar får vi höra, det är bara skitsnack påstår jag, det fattas ej pengar att ta emot folk från andra länder som har det svårt, men våra egna som har det svårt, vad göra med dem, vilka ska vi prioritera?

Var är våra pensionärsorganisationer, vad gör de för att uppmärksamma de stora problemen? Varför inte gå ihop ut och demonstrera och låt oss visa vårt missnöje och vår rättighet till ett värdigt boende i livets slutskede.

Det blir väl med äldreboendena som med försvaret, om några år inser de hur idiotiskt det var att lägga ner dessa.

Det är många som ej har anhöriga i närheten som ställer upp, långa avstånd och dylikt. Då blir livet en enda väntan och längtan i ensamheten.

Det ska vara tryggt att bli gammal, jag tvivlar starkt.

Nora

Hubert Deichmann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons