Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på kommunala skolor

Annons

Omval! Vad skönt det ska bli med ett omval i Örebro. Nu är det extra viktigt att få veta vad våra partier väljer att använda örebroarnas skatteintäkter till.

Såg i tidningen att Per-Johan Behrn vill ha ett nytt resecentrum med hotell och då självfallet på den plats hans egenintressen blir tillgodosedda. Att blanda ett nytt resecentrum med ett kulturellt centrum är ett sätt att försöka vinna poäng men inte alls säkert det bästa för örebroarna. Det finns många stora arbetsplatser i närheten till nuvarande resecentrums plats och att då påtvingas att trängas med massor av andra vars mål inte är att ta sig till jobbet är inget som alla strävar efter.

Så insändaren honnörsord ”våga tänka utanför ramarna” kan vi göra något bättre av. Skatteintäkter ska och bör alltid användas för det allmännas bästa och då finns det många platser som dessa pengar kommer till större nytta.

Min vision är att Örebro kommun väljer att skapa landets bästa kommunala skolor! Vi har allt för länge tillåtit friskolor att ta all plats och då har våra kommunala skolor varit de stora förlorarna.

Det är nu dags att bygga om alla våra kommunala skolor och skapa framtidens skolor där eleverna har en bra arbetsmiljö. En miljö där våra barn vill vara, stimuleras och längtar efter lärande. Höj- och sänkbara bord i klassrummen, ergonomiskt anpassade stolar, datorer till alla barn, datoriserade skolböcker med mera. Örebro kommun blir ledaren för de bästa kommunala skolorna i landet.

Det är dags att föra samman våra barn, oavsett kulturella skillnader, oavsett ekonomiska förutsättningar – det är dags att använda skatteintäkterna på det viktigaste vi har.

Våra barn – Örebros framtid. Så ärade örebroare, ni som har möjligheten att påverka våra barns framtid i omvalet, vad väljer ni?

”Mamma och örebroare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons