Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt upp fartkameror i Rudbeckstunneln

Annons

Örebro. Jag har med stort nöje noterat NA:s krönikör, Pelle Blohms personliga ”vendetta” mot alla mänskliga odjur som gör sitt bästa för att med högsta möjliga oljud och fart störa oss som bor nära Rudbeckstunneln. Jag bor kanske ännu närmare tunneln än Pelle. Och jag och min sambo tvingas sova med öronproppar hela nätterna.

Kravet på fartkameror är verkligen berättigat, Pelle! Och kravet att polisen ska göra en så enkel åtgärd som att stävja detta mycket utbredda ofog är verkligen rimligt! Då blir det många fartböter för polisen att inkassera! Ljudmätare borde inte heller vara så svårt att installera. Eller farthinder? De finns ju överallt! Så varför inte i Rudbeckstunneln?

Vilka är det då som stör? I första hand unga och gamla välsituerade medborgare som har råd med stora motorcyklar och ännu mycket större bilar med stora motorer.

Varför vill de störa oss som bor i centrum? Svår fråga! Det måste finnas en del inslag av psykopati, att njuta av att man fritt kan störa nattsömnen för tusentals människor, utan någon som helst påföljd?

Varför åker de inte ut på motorvägarna och njuter av farten?

För övrigt anser jag att det är varning för:

4 Gubbar och unga killar med keps som inte blinkar när de ska svänga

4 Killar med bakåtvända kepsar är nog värst

4 Cyklister som inte kan högerregeln och regler på övergångsställen när de cyklar. Troligen inte heller när de kör bil, för det gör väl många av dem?

Slutligen, och kanske värst: Hur blir det när Marcus Eriksson har fått bullra med sin Formel 1-bil? Trevligt initiativ i sig, tycker jag. Men hur många fler kommer att leka Marcus och gasa på och störa ännu mer och ännu fler längs Rudbecksgatan efter det?

Hur och vad tänker kommunen och polisen göra efter den 13 september?

Örebro

”Canon”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons