Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se om tänderna tidigt

Annons

Lindesberg. Fick bege mig akut till tandläkaren då det lossnade bitar från min visdomstand. Väl hos tandläkaren visade det sig att det var ytterligare två hål förutom min visdomstand! Detta skulle kosta cirka 3 500 kr att laga men jag är arbetslös och har inte någon inkomst. Visserligen bor jag hemma, men det år man fyller 20 så upphör gratis tandvård och man måste bekosta detta själv.

Så i dag kontaktade jag socialen och frågade om stöd/ersättning men fick bara till svar att jag får bekosta detta själv och eventuellt be tandläkaren dela upp kostnaden (vilket inte spelar så stor roll då jag inte har någon inkomst att betala med).

Är det så här vi ska ha det i samhället? Vi har människor som kommer till vårt land som flyktingar som får hjälp med sjukvård, tandvård och boende med mera men jag som är svensk, men arbetslös får kalla handen av socialen/samhället.

På socialen menade man bland annat att det inte var akut, så det var en av orsakerna till att jag inte skulle få ersättning. Men vad är då akut? Jag satt på kvällen och rätt som det var spottade jag ut bitar från tanden och det ömmade vid beröring, det är väl ändå akut!

Så alla ni som inte fyllt 19 år, skynda er till tandläkaren och få hela truten upprustad för när ni väl fyllt 19 så är ni inne på det år ni fyller 20 och då har gratis tandvård upphört och ni står där med skägget i brevlådan.

Många säger att Sverige är fantastiskt men jag har börjat tvivla på det.

Storå

”Gadden”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons