Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex och politik hör ihop

Annons

Karlskoga. Jag blir väldigt oroad och irriterad när olika debattörer i tidningarna påstår att sexliv och politik inte hör ihop. Politik handlar ju om allt i livet och vad är mer livet än sex, det till och med skapar liv. Politikerna ska ju inte med in i sängkammaren om de nu trodde det, men de kan däremot underlätta så att vi oftare hamnar där.

Och om det nu kommer larmrapporter om att vårt sexliv går på sparlåga och lusten att ha sex minskar så vore det väldigt korkat av våra politiker att inte ta till sig detta och försöka att ändra på den utvecklingen i den mån som de kan. Huvudansvaret för vårt sexliv ligger såklart hos oss själva men om nu vårt samhälle och arbetsliv har blivit så otryggt, stressigt och kravfyllt som det är i dag så vore det väldigt konstigt i mina öron om inte detta också har med politik att göra.

För vad tar mer död på sexlusten än stress, krav och otrygghet? Att lägga locket på har aldrig löst några problem och än mindre när det gäller sex. Vi måste prata om det och alla, inklusive politikerna göra det vi kan för att motverka denna utveckling som jag tror på sikt är skadlig för hela samhället om den fortsätter. Dels i minskat barnafödande men sex fungerar också för många människor som njutningsfullt och avslappnande och är en bra motpol mot det stressade samhälle som vi tyvärr lever i i dag.

Sex ökar vårt välmående och är bra för folkhälsan och som jag tycker att även våra politiker med sin makt att styra över samhället och därigenom delvis våra liv kan underlätta för oss att hitta tillbaka till en lustfylld sängkammare.

Karlskoga

Mika Takamäki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons