Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ hjälper fortfarande till med biljettköp

Annons

Örebro. De senaste åren har jag tillbringat en del av sommaren i Ådalen. Så tänkte jag göra också i år om jag kunde köpa biljetter någonstans, för SJ:s biljettkontor är ju stängda. Datorbeställning klarar jag inte av i min ålder. Så vitt jag vet har SJ:s inte meddelat hur man ska bete sig i stället.

Jag hade dock hört att resebyråerna säljer biljetter så jag kontaktade en av dem. Det skulle gå bra men för en så lång resa tog man ut 195 kronor i expeditionsavgift. Men man meddelade att Pressbyrån snett över gatan tog ut en mindre avgift. Så jag gick dit, jo de kunde ordna biljetter mot 105 kronor i avgift. Jag var dock tveksam. Någon sa också att av den extra avgiften ska SJ ha 85 kronor. Kan det vara sant, tar SJ ut avgift av dem som sköter jobbet åt dem?

Nu började jag leta i mina telefonkataloger och i en fann jag tre rader om SJ AB och ett nummer för biljett/trafikinformation, 0771-75 75 75. Dit ringde jag på eftermiddagen, det var lättast att komma fram då. En trevlig dam svarade och erbjöd att ordna biljetter åt mig utan extra avgift. De skulle skickas hem till mig tillsammans med räkning. Toppen! Sommaren var räddad.

Vi hann prata en del SJ-damen och jag. Bland annat undrade jag om SJ inte var ute 20 år för tidigt med sin stängning av biljettkontoren. Hade man väntat i 20 år hade de flesta av oss dataokunniga troligen varit hädangångna och alla som fanns kvar behärskat datan. Damen var tveksam och menade att även en del yngre hade svårigheter med datan. Dessutom hade hon hört ryktas att även SJ:s telefontjänst eventuellt skulle dras in.

Så det så, om ni ovillkorligen ska ta tåget, så passa på nu så länge telefontjänsten finns kvar. Sedan blir det dyrare.

Örebro

Gunnar Thorell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons