Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogen finns till för alla

Annons

Under helgen vandrade jag på vägarna runt Långbyn strax utanför Örebro. På några platser hade någon omdömeslös person satt upp inplastade lappar där det stod ”JAKT PÅGÅR” och en tryckt avbildad stoppskylt. Budskapet var solklart men helt förkastligt.

Allemansrätten ger oss alla rätten att vandra fritt i skog och mark , statlig eller privat, året runt. Själv har jag jagat under hela mitt liv. Någon enstaka gång har andra människor vandrat in i pågående jakt så vi fått anpassa oss till det.

Visst har jag blivit sur, men aldrig att jag skulle visa det för personen i fråga. Hon har nämligen precis samma rätt som jag att vara där. Inte heller utgör det minsta fara för någon att vandra i skogen under pågående jakt. Aldrig att jag som jägare lyfter mitt vapen utan att tydligt se villebrådet och vara helt säker på ett tryggt kulfång.

När ett jaktlag försöker skapa en känsla av osäkerhet för allmänheten i skogen bara därför att jakt skulle pågå i ett visst område och på så sätt neka någon glädjen i att vandra i skogen förstör man bara ryktet för hobbyn. Möjligen byter man även mot svensk lag. Frimodigt ryckte jag ned skylten jag funnit, den hade inget i skogen att göra.

Jag vill på detta sätt uppmana alla jaktlag att omedelbart plocka ner övriga skyltar med detta budskap som de satt upp. Skogen räcker till för alla.

Örebro

”Björn, jägare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons