Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skriverier om fotboll tar allt mer plats

Annons

Askersund. Om en utomjording läste tidningar och tittade på tv skulle den undra varför det viktigaste i världen var fotbollen. Sida upp och sida ner med fotbollssnack om matcherna, analyser före matcherna om hur det ska gå och analyser efteråt, varför det gick som det gick, om spelarna, om slagsmål på och utanför planen, fylla, huliganer som drar runt, om stora polisstyrkor inför högriskmatcherna.

Det är ju nästan som gladiatorspelen på romartiden.

Eftersom utrymmet i tidningarna är begränsat, blir informationen om andra händelser kortfattade, jämfört med tv, där man kan få information om världen på ett annat sätt, om man vill.

Tidningarnas val om vad som är av vikt säger sig självt när man bläddrar i en tidning. Det måste ju vara proportioner på de val, som redaktionerna gör. Händelser i världen, blir notiser, där människor dör eller skadas i krig, terrorismen sprider sig och gör tillvaron osäker, diktatorer förtrycker sitt folk. Listan kan göras lång.

Hur kan det vara så? Medierna är en del av skulden till detta. De bekräftar hela tiden att fotboll är viktigt i livet och värt att kämpa för i vått och torrt.

Jag kan förstå att den som lever för fotbollen och sitt lag, ja lever för det i upp- och nedgång, ska ha glädje av det, men sen?

Ja du utomjording, världen skulle kunna vara en bra plats att leva på för alla om man gjorde den till det.

Åmmeberg

Margareta Anneborg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons