Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte på invandringen

Annons

Karlskoga. Suck vad trött jag blir på alla dessa främlingsfientliga åsikter som folk ständigt häver ur sig. Dessa människor har likt Hitler som hängde upp sig på judarna och såg dem som den stora varbölden i samhället som måste utrotas hängt upp sig på att allt är invandrarnas fel. Och visst vi ska väl i ärlighetens namn erkänna att invandringen inte i dag fungerar optimalt och kan bli bättre men därifrån till att skylla allt på invandrarna är lågt, tycker jag.

Huvudargumentet tycks vara att de kostar oss så mycket och vi ser ju att pengarna inte räcker till oss alla, hur kan vi då ta in ännu fler? Men anledningen till att pengarna inte räcker till alla är enkel och har inget med invandringen att göra. Utan vi ser i dag hur klyftorna ökar lavinartat och har så gjort under många år i Sverige och den rikaste delen av svenskarna en femtedel, alltså 20 procent, äger i dag 87 procent av alla förmögenheter och tillgångar? Klart att pengarna inte räcker till alla då.

Detta är anledningen till att pengarna inte räcker till alla i Sverige när vi har en grupp av människor som likt hungriga hyenor slukar åt sig alla pengar. För det som blir kvar till oss andra är alltså de övriga 13 procenten och det är inte mycket att fördela ut till resten av Sveriges befolkning. Pengarna går alltså inte till invandrarna utan till dessa 20 procent giriga svenskar som gärna håller tyst om detta och låter främlingsfientligheten frodas bara pengarna fortsätter rulla in på deras konton. Dagens borgerliga regering gör inget för att stoppa denna utveckling utan tvärtom och var också väldigt snabba med att avskaffa statistiken över förmögenheterna 2007 så att ingen kunde se hur det ligger till med motiveringen ”respekt för den enskildes privatliv”.

Kanske dags för oss att se var samhällets riktiga varböld sitter?

Mika Takamäki

Karlskoga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons