Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släck på nätterna!

Annons

Örebro. I veckan kom en ny skylt upp vid Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) ingång till kontoret på Våghustorget i Örebro.

En digital, skarpt lysande och bländande skylt. Den är inte snygg, smälter inte in bland de andra skyltarna och fyller egentligen ingen som helst funktion. Namnet finns redan tydligt på fasaden. De som är i behov av myndighetens hjälp hör knappast av sig på grund av att de sett en skylt på torget i Örebro.

Skylten är som en strålkastare som riktas mot de hus som är grannar med denna skylt.

Det blev inte mycket sömn den första natten skylten lyste, trots persienner och stängda ögonlock så lyste det blinkande strålkastarljuset in. Till andra natten har de sänkt det blinkande skenet något. Men både sömn och den vackra stadsbilden är förstörd.

Det är inte särskilt pedagogiskt att sätta upp en sådan skarp skylt som stör och ger obehag för alla grannar; boenden och affärer i husen omkring.

I Solna så kostade en liknande skylt 600 000 kronor att sätta upp (där fick de in anmälningar och påbackning av omgivningen att ändra på skylten). Vi kan ju alltid hoppas på att Örebroskylten inte kostade den summan. Myndigheten borde använda sina medel och kunskaper på ett vettigare sätt.

Det står också att läsa på myndighetens hemsida ”Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) bedriver ett aktivt miljöarbete för att minska miljöpåverkan från den egna verksamheten.”

Det rimmar dåligt in i detta sammanhang.

Om nu skylten inte går att ta ned så släck den nattetid som Vågens stora skylt på gaveln mot Rudbecksgatan.

Ett stort plus till Vågen. Den enda skylt som lyser för skarpt i området för övrigt är McDonalds strålkastare men den är inte lika skarp som SPSM:s skylt men dock störande för vissa hus omkring.

Örebro

”Sömnlös”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons