Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpp fram ambulansen

Annons

Örebro. Nu är det dags att ifrågasätta kommunalrådet Björn Sundins dumma idéer om att ställa om gator för bilar till platser för människor. För det första behöver man inte ha cykelbanor utmed genomfartsgatorna, exempelvis Östra Bangatan och Trädgårdsgatan. Det är möjligt för cyklister att använda sig av parallellgator.

Någon verksamhetschef för akutkliniken tycker apropå Trädgårdsgatan att det kunde vara okej med en dubbel fil in till USÖ för ambulansen men det är minst lika viktigt, om inte viktigare att ambulansen har den möjligheten på utfarten från USÖ.

Det kan handla om sekunder för hur snabbt ambulansen bör finnas på plats vid en olycka.

Har patienten väl kommit in i ambulansen finns resurser i den för att hjälpa den skadade.

Alltså lägg ner projektet Trädgårdsgatan.

Beträffande Östra Bangatan sker mycket av busstrafik fram till Resecentrum. Se till att den trafiken inte behöver trängas med cyklister.

Undertecknad är uppriktigt sagt trött på alla dumma idéer som serveras från Björn Sundin.

Jag har tidigare informerats med mängder av mejl och framtidsidéer från Sundin men har avböjt detsamma på grund av det som verkligen behöver åtgärdas nu.

I fem år har vi från bussförarhåll klagat på fjärrbusshållplatsen på Fredsgatan och anser att det är oförskämt av kommunen att låta bussresenärer stå i regnoväder och dylikt utan tak över huvudet och ingen tillgång till toaletter. Med enkla medel kunde den hållplatsen flyttas till Resecentrum.

Med det är enklare för Björn Sundin att bygga ett cykelgarage som står halvtomt för det mesta vid Resecentrum.

Örebro

Håkan Larsson,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons