Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slitsamt sitta i riksdagen

Annons

Titt som tätt möter jag människor som förargar sig över våra riksdagsledamöters löner. ”Sänk lönen så de vet hur det är att leva som en normal svensk”?

Jag tänker inte diskutera olika arbetstagares löner. De kan säkert vara orättvisa vissa gånger. Men jag tänker slå ett slag för våra riksdagsledamöter. De tjänar inte för mycket.

Innan du föraktar deras lön så finns det några aspekter du bör tänka på. Att bli riksdagsledamot är en lång krävande oavlönad väg. År av obetalt arbete läggs ner för att nå en dröm. Drömmen om att få påverka! Utan en garanti att den kommer gå i uppfyllelse.

Jag har förmånen att ha en familjemedlem som är riksdagsledamot. Det är ingen dans på rosor. Timmar på räls varje vecka. Borta från familj och vänner. Delta i voteringar, debatter, partimöten. Sena kvällar med förberedelser och skriverier. Tisdag till torsdag, vecka in vecka ut.

Väl hemkommen kan du räkna med radiodebatter, krönikor, inlägg, studiebesök på allt från Metall i Malmö till arbetsförmedlingen i Östersund. Varje dag tills nästa tisdag då visan börjar om.

Ditt liv granskas, alla eventuella felsteg du kan ha gjort som ung. Mass-smsen av inte helt friska personer. Föreningen som sänder ut brevet ”Din granne **** vill sänka din sjukförsäkring”? (Kan lika väl läsas som ”här är den du ska nita”).

Vissa menar att många blir riksdagsledamöter för pengarna. Men ärligt talat. Alla år av slit. Det finns branscher som det går betydligt fortare att jobba upp sig i.

Livet som riksdagsledamot är inte lätt. Trots det har dessa människor gett sig till sitt arbete, dag in dag ut. År efter år. För det är deras dröm. Det är det här de brinner för.

52 000 kronor i månaden är det minsta våra 349 ledamöter förtjänar!

Örebro

”Jolinen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons