Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slopa kravet på etanolpumpar på landsbygden

Annons

Laxå. E85 har i princip endast varit till glädje i Miljöpartiets kampanj att göra det svårare att driva bensinmack på landsbygden, vilket Miljöpartiet lyckats med till den grad att en del valt att lägga ned bensinmackar, för att slippa lägga ut pengar på investering av det systemet. Det gör det betydligt mindre intressant att öppna nya mackar. Det har inte fått någon regering att ändra på dessa galna regler att det ska finnas ett bränsle på alla bensinmackar som i princip ingen använder. Det gör att kostnaderna för dessa galenskaper får i princip kunderna stå för utan att få något i utbyte.

I glesbygden har bensinmackar lagt ned och nyetablering av mackar försvåras av dessa galna regler, till den grad att inga nya mackar kommer till i glesbygden.

Jag kan endast se ett parti som ser sig nöjda med detta och det är Miljöpartiet med sin landsbygds- och fordonsfientliga politik. Det är minst lika märkligt att inget annat parti klagar på dessa galenskaper, vilket gör att man får anledning att fundera om de andra partierna är lika landsbygdsfientliga.

Det realistiska är att kravet på att det ska finnas E85 på alla mackar omgående bör slopas. Naturligtvis är jag medveten om att fordon har en negativ inverkan på det ekologiska systemet. Men här gäller det att få fram bränslesnålare motorer, vilka ger mindre skadliga utsläpp.

Det är du och jag oavsett vår position i vårt samhälle som bör vara med och ställa krav på att vi får bränslesnålare motorer.

Laxå

Anders L. Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons