Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta värna om snuset

Annons

Kumla. ”Snuset räddat” kan vi läsa i söndagens NA. Barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) har efter hårda förhandlingar i Luxemburg lyckats rädda kvar snuset åt svenskarna. Hur kan en minister som värnar om barnen pendla i skytteltrafik till Belgien för att rädda ett gift?

Och hon står inte ensam, de svenska EU-politikerna Marit Paulsen (FP), Marita Ulvskog (S), Christofer Fjellner (M) och till och med miljöpartisten Carl Schlyter har sedan i våras jobbat över blockgränserna för att rädda detta cancerframkallande ämne. Man frågar sig var vettet finns hos våra politiker. Som om snuset vore någon svensk nationell angelägenhet.

Snus är ett hot mot folkhälsan, fråga vilken tandläkare som helst så kan ni få besked. Vad sänder det inte för signaler till våra barn Maria Larsson, att regering och riksdag kämpar med näbbar och klor för att svenskarna ska få behålla något osunt. För vem mer än några illaluktande snusgubbar vill egentligen ha giftet kvar? Nä, ut med skiten så vi blir av med det.

Kumla

”KGM”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons