Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb resa med färdtjänsten

Annons

Örebro. Ja då var det dags igen. Med vänsterhanden i paket (jag bröt handleden för cirka två veckor sedan) är jag tvungen att nyttja färdtjänst, eftersom jag inte varken kan eller får köra min bil. På väg till ett av min smultronställen IOGT-NTO:s Lövåsen blir jag hämtad av en person som inte har fattat att vi ”skröppel” är tänkande människor.

Jag har en ryggmärgsskada sedan 2002, och har haft körkort i 37 år. Jag har tillgång till detta fantastiska att ha möjligheten att ta en taxi när jag behöver. Men i dag går det fort, nästan 100 km i timmen förbi trafikljusen i Lillån. Det är 70 km i timmen där. Sedan fortsätter det att gå undan 110 km på 90 väg och likadant när de blir 100 skyllt.

Eftersom jag blev änka 2001 efter att min man omkommit i en bilolycka, och att jag ett år senare också råkat ut för en bilolycka blir jag rädd och säger ifrån (ingen av oss körde olycksbilarna). Då inträffar det som inträffat vid tidigare tillfällen när jag sagt till. Den som kör säger att jag har fel, han har inte kört för fort. Jag som sitter i baksätet är en alldeles vanlig människa, inte blind, inte dum i huvudet, med körkort sedan 37 år. Jag kan trafikreglerna. Jag vet hur hastighetsvisaren ser ut. Det märkliga är att han sänker farten. Det behövs inte om man kör lagligt.

Efter avslutad färd hävdar han att han inte körde för fort. Det vill säga han påstår att jag ljuger. Senast detta hände, förra sommaren, då satt jag tillsammans med några äldre i bilen. Han som körde då nekade också till fortkörning men efter påtryckningar från mina medpassagerare skyller han sin fortkörning på tidsschemat från Länstrafiken.

Jag har träffat på så många supertrevliga taxichaufförer som ringer till Länstrafiken när tidsschemat inte håller. Varför är det så här?

Örebro

”Arg och Rädd”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons