Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är Sverige ett bildlöst land

Annons

Snart är Sverige ett bildlöst land. Ingen kan snart ta en bild någonstans utan att fråga alla som råkar komma med på bilden. Denna procedur gör det helt omöjligt att fotografera över huvud taget.

Förslaget som nu lagts fram av regeringen låter som det kommer från ett land som Etiopien, Syrien eller Nordkorea. I och med den föreslagna lagen kommer svenskarnas möjlighet att kunna ta ögonblicksbilder på fester och diverse firande, semesterbilder i Sverige, ja i stort sett alla slag av bilder, att bli mycket begränsad.

Det här borde någon rapportera till EU. Det här är ju faktiskt något som EU kan sätta stopp för. Sverige verkar smyginföra begränsningar av de grundläggande fri- och rättigheterna i vårt land. Något som Ungern redan öppet har gjort. Något som de också har fått på pälsen av EU. Så sätt i gång journalister och protestera för både er egen proffessions och för vanliga svenska medborgares skull. Journalister visa att ni kan slåss för en viktig sak. Min åsikt är att journalistkåren tyvärr sjunkit djupt i dyn och mest använt sin tid till att sprida rent skvaller.

Men det här inte bara ett upprop till journalistkåren utan till alla svenskar. Det är bäst att ni vaknar upp innan ni en vacker dag står framför skranket i tingssalen bara för att ni råkat få med någon främmande person på era semesterbilder! Och en sak till glöm det där med Facebook, bloggar på internet, ja alla sociala medier. De är i princip omöjliga att använda framöver. För vad är sociala medier utan bilder. Tänk efter. Vad är Facebook utan bilder?

Tusan vet om jag kan ta en bild på katten?

 Hallsberg

”Kicki”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons