Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sortera soporna bättre

Annons

Det har gått många år sedan vi började sortera våra sopor för att vi skulle få en bättre miljö och utnyttja våra naturresurser på ett bättre och effektivare sätt för att våra barn och barnbarn skulle få en ”sportslig” chans att överleva sin framtid!

Men vad har hänt? Inte mycket om man ser sig omkring vid våra sopstationer och källsorteringar. Skolorna har lärt ut vikten av detta, likaså stat och kommun och en hel massa andra föreningar i landet. Ändå finns det ett fåtal människor som förstör för alla de andra som förstått budskapet. Varför?

Som individ och samhällsmedborgare har man inte bara rättigheter utan man har även en del skyldigheter! Man har ett ansvar att följa vissa regler som finns och är det så att man inte vet hur dessa ska följas så har man ett personligt ansvar att ta reda på vad som gäller!

Därför har Hyresgästföreningen i Varberga ihop med Öbo startat ett projekt på fyra gårdar för att i första hand få bort alla sopor som ställs utanför sopstationerna och källsorteringarna i området.

Här hittar man allt från soffor, bord, stolar, tv-apparater, kaffebryggare, kompost och mycket annat som det är varje hyresgästs skyldighet att själva frakta iväg till tippen och sortera gratis. Det har man nämligen betalat via skatten att få göra! Det här kostar alla hyresgäster massor av pengar årligen, för det hamnar på våra hyror fullkomligt utan anledning.

Skulle det vara så att man inte vill (eller kan) sortera sina sopor rätt går det i dagens läge att slänga allt (utom miljöfarligt avfall och elektronik) i restsoporna så hjälper man i alla fall i viss mån till att hålla nere sina egna och andras kostnader. Det är däremot absolut förbjudet att ställa sina sopor utanför de tunnor som finns och källsorteringar! Det kan innebära att man får en ovälkommen faktura på 800 kronor i brevlådan för bortfrakten av dessa sopor!

Örebro

Ralf Bohlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons