Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorteras importerade sopor?

Annons

Jaha. Nu får vi i media höra att Sverige kanske ska importera sopor från Neapel. Vi behöver bränsle till våra kraftverk. Vad bra! Då kan ju flera tusen arbetslösa få jobb som sopsorterare i våra större hamnar eller vid kraftverken. För soporna måste väl sorteras? Det måste de väl? Det får ju vi göra hemma så att inte ”soppolisen” kommer och tar oss. Då blir också arbetsförmedlingarna jätteglada, kommer att kunna flytta människor bort från hemmen till att uträtta ”skitjobb” på annan ort. Går inte det får väl samvetslösa jobbordnare locka hit arbetskraft från bortre Asien, typ bärplockare. Eller varför inte flytta upp arbetslösa från södra till norra Italien för att lösa problemen redan där. Här använder vi minsann bara ”rena” sopor! Det kan bli en helt ny typ av industri för oss, ”Vi tar hand om allt AB”. Vi som beklagar oss över att elektronikskrot skickas till Asien för sortering.

Vad kommer man inte att kunna hitta i de neapolitanska soporna, säkerligen mer än halvätna pizzor? Ut med alla sopor och skrot på gatorna, det tar Sverige hand om! Vem kommer kraftbolagen att betala de billiga soporna till? Står kanske lönsamhetsaspekten högre för att importera osorterade billiga sopor att förbränna, än att följa våra inhemska regler och lagar om miljön?

Frågan är vad som händer framöver när vi här hemma som sorterar får se det ske. När kraftbolagen kan få sopor billigt gäller väl inga sorteringskrav? Det är ju samma ugnar som tar hand om skiten.

”Pensionären på tvären”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons